България винаги е била притегателна сила за талантливи бразилци. Един от тях дойде през 2012 година, за да облече фланелката на Берое. След четири сезона с екипа на старозагорци, в които записа 129 мача и отбеляза 17 гола, Елиаш се оказа ненужен за новия старши треньор на Берое Александър Димитров.


„Не съм тъжен от раздялата с Берое. В един момент се оказах ненужен и трябваше да си тръгна. Нямам лоши чувства към никого. Желая успех на клуба, защото в Берое преживях страхотни моменти“, коментира Елиаш.


„Имаме отличен треньор в лицето на Александър Томаш. Той ми вярва и ми дава възможност да играя. Чувствам се много добре. Важното е, че съм доволен.“


„Има доста съществени разлики между двата отбора. Берое е клуб с дългогодишна история и традиции, а Верея е новак в елита и в момента търси мястото си под слънцето. Благодарен съм на Берое, но сега вече мисля само и единствено за Верея. Ще бъде трудно най-вече заради феновете на Берое, които винаги създават невероятна атмосфера“, сподели още той.


„Постигнахме добър резултат с ЦСКА в миналия кръг. Много хора не го очакваха, но ние го направихме. Страхотна победа. Трудно е да си капитан, особено, когато си капитан. Понякога давам указания, но само като се наложи“, каза още Елиаш.