Бразилецът Елиаш ще изведе Верея като старши треньор срещу Берое в мач от 28-ия кръг на Първа професионална лига, Първа шестица.

Мачът е на 6-и април, петък от 19.30 часа.

"Заедно сме трима треньори, които ще си помагаме. Играх в Берое пет години, така че за мен предстои по-специален мач. Това ще бъде един специален ден. Пожелавам си да направим нещо хубаво. Трябва да променим манталитета си. Трябва голяма промяна там. Защото футболистите имат интелект и точно манталитетът трябва да променим най-бързо. Убеден съм, че ще направим един хубав мач", коментира Елиаш.

"От всеки треньор съм се учил. И тук има добри треньори - Илиан Илиев, Петър Хубчев, Томаш и Благо. Благодаря му за шанса. Нямам много опит, но съм убеден, че можем да направим нещо хубаво. Очаквам хубав мач с Берое", добави Елиаш.

Колегата му в треньорския щаб Дани Желязков заяви: "Първо, искаме футболистите да влагат повече страст. Като за начало това ще е добре. Старание също. Мисля, че е нормално да сме екип. Футболистите са професионалисти и би трябвало да приемат това нещо. В тази професия сантименти няма."

Стоян Колев пък сподели: "Опитахме се да предадем на футболистите нашите общи идеи, които предварително обсъдихме. Мисля, че до голяма степен се вслушаха. Мисля, че тренировъчният процес минава при по-добро настроение. Мисля, че футболистите са готови. Дай Боже да си поправим грешките."