Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон заяви в специално интервю за NOVA, че „сините“ на практика са спасили кариерата му. Исландецът разкрива, че преди да заиграе на „Георги Аспарухов“ е имало кадрови промени в бившия му Макафи Хайфа, а това е рефлектирало негативно върху него. 

„Два месеца след пристигането ми в Макаби Хайфа уволниха треньора и спортния директор, които ме взеха. През лятото новият наставник реши да вземе шестима нови чужденци, но имах 4-годишен договор и щеше да е трудно да се разтрогне. Тогава дойде офертата от Левски, която буквално ме спаси“, разказа Ейолфсон.

„Исках да играя редовно, за да съм в полезрението на националния селекционер на Исландия. Много се надявам да се представя добре, за да попадна в състава за Световното първенство“, добави бранителят, който си спечели място в сърцето на отбраната на тима от „Герена“ и си партнира с Давид Яблонски.

Цялото интервю, което даде Ейолфсон заедно със своята половинка и 2-годишната им дъщеричка може да гледате в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT в сряда, 15 ноември.

Ейолфсон: Ако се справя добре, имам възможност да играя на Мондиала в Русия