31 май 2008 година, дата която голяма част от феновете на ЦСКА със сигурност помнят. В онзи момент стана ясно, че „червените” няма да получат лиценз и тимът няма да участва в Шампионска лига.

Последваха периоди в които всяка пролет привържениците на тима непрестанно се чудеха къде любимият им тим ще се подвизава през следващото първенство. В този безкраен ужас, въпросите които привържениците си задаваха непрестанно бяха свързани с това, кой играч е осъдил клуба, на кой футболист се дължат пари. Колко футболист като Иван Боладо, Александру Пакурар минаха през най-титулувания клуб на родна земя???

Това бяха въпросите на деня. Целият този филм доведе до момент в който запалянковците вместо да следят селекцията на любимия си отбор, контроли и подготовка да четат закони и да спорят по юридически теми. Тази картина бе доведена до своя край преди около година време, когато Гриша Ганчев застана зад клуба. Преди година на „Армията” се пое ное курс. Макар и във „В” група.С доказан управник във футбола у нас като Гриша Ганчев, който изведе Литекс до 4 титли на България, направи „оранжевите” марка, която продаваше отлично зад граница и най-важното- изгради най-добре функциониращата детски-юношеската школа в България.Към върха на пирамидата добавяме и основните действащи лица- футболистите и треньорите в тима. Измина година в която тимът от Борисовата градина игра по села и паланки, но въпреки това не се отклони нито за момент от следването на плана. Талантливият треньор и професионалния му подход направиха разликата в този ЦСКА от тези които гледахме през последните години.Вглеждайки се в работата на отбора воден от Христо Янев – тя бе тиха и упорита. Демонстрираше се самочувствие, но не надменност. Миналата година бе тест за всички фенове, за играчите и треньорския щаб, но този тест бе минат отлично. ЦСКА записа 31 победи и 1 равенство, вкара 146 гола , бяха счупени всякакви рекорди, а черешката на тортата бе триумфът турнира за купата на България. Този успех като, че ли бе най-значимия. И не от гледна точка на златото, а от гледна точка на това, че този отбор върна хората по стадионите. Футболният романтизъм оживя в лицето на ЦСКА.

В края на месец юни стана ясно, че ЦСКА ще участва в елита на българския футбол. Сега вече армейците могат да се концентрират върху основната си дейност - развиването на високо спортно майсторство и печеленето на титли.

Около клуба непрестанно има недоброжелателни кампании, но ЦСКА е по- единен от всякога. Феновете обичат клуба си така както е било винаги, а именно по най-безрезервния начин. Само пред по-малко от седмица червените приеха Славия на армията, а преди началото на мача легендата на българския футбол Христо Стоичков със специално съобщение се обърна към привържениците, а част от изказването му гласеше: „ЦСКА Е ЖИВ ЗАРАДИ ФЕНОВЕТЕ”. Аз бих добавил ЦСКА е жив заради историята си, заради успехите си, а това са неща които не могат да бъдат загубени нито купени.