Велико Търново е хубав град за живеене, особено ако си на 22 години. Пламен Гълъбов обаче остава фокусиран най-вече върху представянето си на терена. Прогрес, който беше застрашен от контузия. Тя обаче вече отдавна е в миналото, а изглежда младият бранител трудно може да попадне в по-добри ръце, за да направи следващата крачка в елита на българския футбол.

Пламен Гълъбов и Красимир Балъков се познават още от Литекс, а сега имат честта отново да работят рамо до рамо.

„Доста пъти съм минавал през Велико Търново, като цяло нямах впечатления, но след като останах за малко по-дълго време, много ми хареса градът. Млади хора, отборът е хубав, помогнаха ми бързо да вляза в колектива. Феновете са запалени и ни подкрепят във всеки един мач. За един играч е най-важното да има фенове на стадиона”, сподели защитникът.

„Краси Балъков ме наложи в първия отбор на Литекс, а сега отново сме заедно във Велико Търново”, сподели Гълъбов.

„Аз съм на 22 години, а на един футболист на моята възраст са му нужни игрови минути. От ЦСКА решиха, че не им трябвам към момента, затова исках да отида под наем, за да мога да играя. Живот и здраве, когато им потрябвам да бъда готов”, коментира още бранителят.

Пламен Гълъбов обаче няма да може да помогне на болярите в предстоящия сблъсък с ЦСКА, тъй като е под наем именно от този клуб: „Ще наблюдавам от трибуните. Но всеки иска да играе срещу ЦСКА, тръпка, отбор, публика. Не искам да давам прогнози, нека по-добрият победи, защото всеки се труди. Излизаш и играеш, и по-добрият побеждава.”