Освен на терена, нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру показа истинска и извън него. Румънецът бе избран за Играч на мача с Верея, в който той вкара едно от попаденията за успеха с 3:0.

В интервюто си след двубоя в Стара Загора Кешеру изрази своята подкрепа към нападателя на ЦСКА, който преди няколко дни загуби майка си, но въпреки това взе участие в дербито с Левски, в което получи тежка травма

„Чух за майката на Каранга и че той се контузи тежко. Искам да изкажа подкрепа, както от мое име, така и от името на клуба, за Фернандо Каранда. Пожелавам му той да се възстанови много бързо, защото битката беше страхотна през сезона. Той е борец. Сигурен съм, че ще се върне много бързо. Съболезнования още веднъж за семейството на Каранга“, коментира Клаудиу Кешеру.

„Дойдохме тук и искахме да вкараме бърз гол. Искахме да бъдем спокойни от самото начало. Направихме две много добри атаки, но не успяхме да вкараме. След това стана малко по-трудно. През второто полувреме излязохме по-офанзивно, започнахме да играем с двама нападатели. Нормална победа. Трябва да бъдем концентирани, въпреки да изглежда, че сме шампиони. Да, 13 точки преднина са доста много. Преди два месеца никой не вярваше, че преднината ни ще бъде толкова голяма. След мачовете с Милан треньорът ни приземи на земята и се концентрирахме в шампионата.“

„Не искам да мисля за това, че мога да се превърна в нещо повече от Марселиньо в Лудогорец. Марселиньо е легенда тук. Той е направил много за този клуб. Хората никога няма да го забравят. Моите цели са да вкарам колкото мога повече, но той има друга работа на терена. Головете, които съм вкарал са благодарение на целия отбор“, каза още Кешеру.