Черно море и Ботев Пловдив завършиха 0:0 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. Домакините могат да се чувстват ощетени, тъй като чисто положание в наказателното поле на Ботев беше подминато от съдията Николай Йорданов. 

Двата тима изнесоха доста интересно първо полувреме, като Черно море стигна и до греда в 44-ата минута, когато Георги Илиев тресна страничната греда, а Ботев загуби един от лидерите си Тодор Неделев, който се контузи и напусна двубоя в 40-ата минута на срещата, която се провежда под проливен дъжд.

В 31-ата минута на двубоя Ботев имаше претенции за дузпа, след като пас към Неделев попадна в ръката на Сукуп, който не съумя да играе добре с крак и топката се удари в ръката му, но дузпа за гостите нямаше.

През втората част и под непрекъснатия дъжд изливащ се над Варна двата тима създадоха интересни положения пред двете врати, но голове не паднаха. В най-спорното положение в 73-ата минута Балтанов спря непозволено Хасани в наказателното поле, но Йорданов прецени, че нарушения няма и остави играта да продължи. Ботев също пропусна чисто положение, като в 58-ата минута от 3 метра не успя да преодолее Михайлов.

В края на двубоя гостите пропуснаха да открият резултата и да спечелят двубоя, но изпълнението на Дуде Ндонгала не намери целта.

След това равенство разликата между двата тима е 4 точки, като Ботев е пети с 29 точки, а Черно море е на 7-ото с 25 точки.

Съставите на двата тима:

Черно море: Михайлов, Станчев, Цветков, Александров, Миланов, Илиев, Мариян Огнянов, Хасани, Кузма, Сукуп, Антон Огнянов

Ботев: Чворович, Панов, Димов, Минев, Марин, Юсеин, Балтанов, Бризола, Неделев, Виана, Ндонгала

съдия: Николай Йорданов