Вече трета година Душан Перниш е стълбът на вратата на Берое. Пред DIEMA SPORT сърбинът говори за добрата игра на тима в защита.

Преди двете поражения от Ботев Пловдив и Черно море, Берое имаще втората най-добра защита в Първа лига. "Срещу Ботев не играхме добре и си платихме за грешките, срещу Черно море не си вярвахме достатъчно."

"В основата на нашата игра е да държим топката и да не позволяваме на съперника да създава положения пред нашата врата. Може би това е причината да не допускаме твърде много голове, но последните два мача ни показаха, че има още много какво да работим."

Перниш не крие, че се чувства много добре в тима. "Благодаря за добрите оценки. Не се чувствам като един от най-изявените, искам да помагам на отбора. Чувствам се прекрасно."

Той коментира и добрата си игра с крака - нещо ключово за съвременните вратари. "С развитието на играта това е пътят. Вратарят не е само да спасява удари и лови топката, от нас започват атаките, трябва да умеем да контролираме топката и да имаме поглед към паса, дори на моята възраст се стремя да не изоставам."

"Вече не можем да говорим толкова за физическото присъствие, психологията е много важна, трябва да си концентриран през всички 90 минути, понякога един удар решава дали си се представил добре или не."

"Говорим доста. От нас зависи да се справим с критиките и да подходим максимално сериозно към следващия мач. Той е с Ботев Враца. Знам, че там е Валери Божинов, който е един много сериозен нападател. Ако му се открият възможности, ще направим всичко възможно, за да го спрем", допълни Перниш.