53 победи в 101 мача срещу Берое не отговарят напълно на амбициите на Левски да бъде пълен доминант в българския футбол. Ситуацията за „сините“ става още по-сложна, когато заговорим за сблъсъците между двата тима в Стара Загора. В 51 срещи на стадиона под Аязмото Левски е с едва 16 успеха. „Сините“ имат и пет поредни загуби на гости на Берое. Последният му успех е през 2012 година.

„Може да спечелим пак. Всичко зависи от самите нас и начинът, по който ще играем“, коментира вратарят на Берое Душан Перниш.

„В последните два мача взехме важни 6 точки. Искаме да продължим тази серия. В следващия мач ще търсим нови три точки“, добави словашкият вратар.

„Не сме притеснени. Срещу Левски ще търсим нашата собствена игра. Искаме да играем нашия футбол, а не да се защитаваме или да се предаваме срещу съперника. Срещу Левски имам само добри спомени. Причината за многото равенства е това, че не вкарваме дори половината от положенията, които създаваме. Александър Томаш промени много прости неща. Играем като отбор и властва колективът. Искаме и знаем, че може да победим Левски“, каза още Душан Перниш.