Дунав посреща Ботев в мача от 13-ия кръг на Първа професионална лига в петък, 20 октомври, от 19.45 часа. Срещата може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

В предходния кръг Дунав загуби неприятно от Славия с 0:3, а след това Веселин Великов се раздели с русенския тим. Ботев пък се наложи с минималното 1:0 Верея.

В класирането „драконите“ е 13-и с 9 точки, а Ботев е четвърти с 20.

Ето и някои любопитни факти преди мача:

- Досегашният старши-треньор на Дунав Веселин Великов приключи престоя си в тима с отрицателен баланс в Първа лига – 17 победи, 13 равенства и 18 загуби в 48 шампионатни мача от началото на миналия сезон досега.

- За втори път през сезона Дунав се намира на предпоследното 13-о място във временното класиране, където беше и след 7-ия кръг. След първия кръг русенци дори бяха водачи в подреждането.

- Въпреки че не е пропуснал нито една игрова минута през сезона, централният нападател на Дунав Мирослав Будинов има само един гол от игра – при 1:1 срещу Берое, както и 2 попадения от дузпи.

- Бразилецът Фелипе Бризола вкара първия си гол в българското първенство при първата и единствена засега победа на канарчетата като гости на Дунав – 2:1 на 24 септември 2016 г.