Ръководството на ФК Дунав взе решение да внесе жалба в БФС срещу съдийството на ръководената от Станислав Ставров бригада по време на срещата от 18-я кръг на Първа лига с Черно море.

„Драконите“ загубиха с 0:1 в Каварна след попадение на Александър Цветков през първото полувреме.

В две ситуации в рамките на около минута футболистите и щабът на Дунав имаха претенции за дузпа, след като бившият национал Михаил Венков игра с ръка, а Уго Секо фаулира Юлиан Ненов в наказателното поле на „моряците“, напомнят от Пресслужбата на клуба.

"Това е пореден случай, в който реферски решения оказват влияние на резултата в мачове на русенския клуб. Първо имаше спорни отсъждания в ущърб на отбора на Дунав в двубоя с Лудогорец (3:5). Срещу Верея пък той отстъпи с 0:1 в Стара Загора, но попадението бе отбелязано след игра с две ръце от страна на голмайстора Сукуна.

Въпреки първоначалните планове за подаване на жалба тогава, ръководството запази феърплея и добрия тон, оставяйки решението в ръцете на компетентните органи, отговарящи за това в лицето на Съдийската комисия към БФС и нейният председател Петър Петров.

Двете ситуации от мача с Черно море обаче говорят вече за тенденция и ръководството на ФК Дунав отказва да търпи повече подобни фактори да обезценяват труда на футболистите и треньорския щаб, както и този на нашите спонсори и всички русенци, които подкрепят клуба", пишат още от Пресслужбата на Дунав.