Националът на Таджикистан Нуриддин Давронов вече официално може да се състезава за ФК Дунав /Русе/. Жълтата му карта и всичката останала необходима документация е пристигна в уговорения срок, съобщиха от клуба в крайдунавския град.

"Всичко с документите е наред. Те бяха приети и може да се каже, че Давронов вече успешно е картотекиран в нашия клуб", обясни административният мениджър на Дунав Огнян Цветанов.

Така Давронов ще може да е на разположение на треньорския щаб още за предстоящия мач от петия кръг на Първа лига срещу Черно море, който ще се играе на 27 август в Разград. Футболистът подписа официално договор с русенския клуб преди седмица. Той е роден на 16 ануари 1991 г. в столицата на Таджикистан - Душанбе.

Високият 180 см дефанзивен полузащитник се е изградил като футболист в школи в столицата на своята родина, на Беларус - Минск, и на Русия - в московския Локомотив. Играл е в Сърбия и в най-добрия отбор в своята страна през последните години - "Истиклол", с който стига до финал за Купата на Азия. Давронов има и 39 мача и шест гола за националния отбор на Таджикистан.