Дунав Русе и Витоша Бистрица излизат един срещу друг в плейаут за разпределение на местата от 11 до 14-о в Първа лига.

Първата среща завърши с успех за Дунав с 1:0.

Срещата е в понеделник от 17:30 часа, а вие ще може да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, GONG PLAY, честотите на Дарик радио и минута по минута на Gong.bg.

Наставникът на Дунав Малин Орачев коментира преди срещата, че неговите момчета трябва да изиграят хитро срещата-реванш. Двама от основните футболисти на тима в лицето на Петър Патев и Юлиан Ненов си тръгват след края на сезона. Дунав е в най-добрата си серия през сезона, след като "драконите" са без допуснат гол в продължение на 428 минути. Съществува леко напрежение по оста кмет - ръководство на отбора, след като градоначалникът Пламен Стоилов е поискал по-висок наем за съоръжението след направените подобрения, а от ръководството на отбора контрират, че ремонтът е направен некачествено.

Витоша все още няма победа като гост в Първа лига, като има 4 равенства и 12 поражения. Николай Георгиев е с 3 "сухи мрежи" през сезона. Витоша е с най-слабата отбрана в Първа лига - 61 допуснати попадения. Християн Василев продължава с лечението си.