Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев говори пред репортерите след успеха на „орлите” за Суперкупата срещу Локомотив Пловдив. Шефът на разрадчани предупреди, че е нужно отборът да се стикова бързо и се надява това да се случи, като заяви, че не може да се очакват чудеса в следващите дни. Същевременно Кирил Домусчиев акцентира, че на моменти отборът е играл с 8-9 човека, след като това е било видимо по системите, с които играят футболистите. Това според благодетеля на шампионите не е нормално.

Лудогорец със Суперкупа след спектакъл с Локомотив Пд

„Това беше една добра, да кажем "контрола". Все пак „контрола”, която има някакъв залог и е доста по-различна от видяното в Австрия. Смятам, че за приятелски мач е добре”, започна Домусчиев пред медиите на Националния стадион "Васил Левски".

„Всеки се притеснява от грешките в защита и се надявам да не ги видим срещу Ференцварош. Дано да вземат мерки. При всички положения трябваше да има обновяване в състава, не можеше да сме най-старият отбор в Европа. На моменти играхме с 8-9 човека. Има GPS-и, куп системи и се вижда кой колко се влага по време на мач. Някой може да имат желание, но като не могат… какво да направим", акцентира шефът на "орлите".

„Нямаме точни приоритети сега. Трябва да си довършим селекцията и да вземем играчи, които отговарят на нашата класа, а това не е лесно. Най-лесно е да напазаруваш свободни агенти. Или клубовете не искат да ги дават играчите, или играчите не искат да идват. България не е най-атрактивната дестинация в Европа. Локомотив Пловдив ни се опънаха, играха мъжки момчетата. Те имат много подобен стил на бъдещия ни съперник - Ференцварош", продължи той.

„Ще трябва време и всичко зависи колко бързо ще се стикова отбора с новите. Стефан Баджи вече има работна виза. Надявам се, че ще започне ускорено да тренира, но ни трябва време да тренира с отбора. Жоржиньо се завръща също. Работим по селекцията. Важно е тази година да изградим силен отбор и колектив, което няма как да стане от днес за утре. Може да съберете най-големите звезди и да ги победи посредствен отбор. По-важното сега за нас е стилът и играта на Лудогорец. Дали ще влезем в групите на Шампионска лига или Лига Европа, зависи от Господ".

„Не мога да ви кажа кога да очаквате следващ трансфер. И аз не знам кога да го очакваме. Конкуренцията не я гледам, как да я виждам. Ние си гледаме нас. Искаме да изградим силен състав при нас, и то в Европа. Ако е силен там, тук няма да имаме конкуренция. Въобще не ме интересува кой какви играчи е взел, легенди от втора, трета или четвърта дивизия. Гледаме си нашия отбор”, завърши Кирил Домусчиев.