Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев реши да изрази своето задоволство от представянето на талантливите момчета от клубната школа, които получиха шанс в заключителните 2 кръга от шампионата. Бизнесменът заяви, че тъкмо родните кадри един ден ще бъдат основата на "орлите", като ги посъветва да не щадят усилия, защото това е само началото.

Срещу Берое (1:1) и Ботев Пловдив (2:2) старши треньорът на шампионите Димитър Димитров-Херо заложи изключително на водещите таланти от собствената академия. Така на сцената блеснаха момчетата като Денислав Александров, Ерол Доста, Доминик Янков, Светослав Ковачев и още много други. Всъщност при ремито срещу "жълто-черните" средната възраст на стартовата единадесеторка на Лудогорец беше съвсем малко над 19 години.

"Мачовете с Берое и Ботев показаха, че школата на Лудогорец работи на пълна пара. Рожбите на нашата академия се противопоставиха успешно на два от силните отбора в елита.", написа Домусчиев във "Фейсбук". "Момчета, браво! Надеждата ни е един ден да бъдете основата на Лудогорец. Чака ви още много работа. Пътят към върха е дълъг и труден, но всички усилия си заслужават", завърши босът.