Един от основните играчи на новата в Първа лига Витоша Бистрица е Григор Долапчиев. Той вече се утвърди като основен нападател в състава и започна да бележи в противниковите мрежи. Тарантът вкара красив гол на Етър, а голът донесе първата точка на Витоша в Първа лига.

Професионалният път на юношата на ЦСКА не е от най-лесните. През сезон 2012/13 той получи шанс от Стойчо Младенов да дебютира за клуба срещу Миньор Перник. След това той изигра още 12 мача за "червените" и вкарва 4 гола, но това е недостатъчно да получи нов договор и той напуска клуба.

Последват трудни години в Македония, Хасково, Оборище и плевенския Спартак. Костадин Ангелов обаче подава ръка на Долапчиев и той се присъединява към Витоша.

"Проектът на този отбор е да се развива колкото се може по-бързо. Дано може колкото се може по-напред в класирането, пък каквото сабя покаже, трудна работа", заяви нападателят.

За първия му гол за ЦСКА, той сподели: "Това попадение бе за мен върхът в кариерата ми. Мечтата ми беше да вкарам гол за ЦСКА и така да се получи. Влизам, първо докосване и изравнявам срещу Берое. Никога няма да го забравя."

"Определено има разлика, но като се замисля, нашият отбор беше от водещите във Втора лига и практикуваше добър футбол. Опитват се да го направят и в Първа лига, по-трудно е, получават се грешки, но с течение на времето мисля, че ще се получи и всичко ще бъде наред."

Долапчиев говори и за трудния преход от юношески към мъжки футбол: "Определено е доста труден и самият преход имаш доста спънки като треньори, шефове на школи, имаш доста перипетии, сменят треньори, един те харесва, един не. Трябва наистина да се харесаш на всички и да си добре подготвен, за да можеш после да се изявиш лесно при мъжете."