Новакът в Първа лига Септември София вече гарантира оставането си в елита, а шефът на тима Кристиян Добрев сподели, че във всеки успех на столичани се крие и частица от труда на без време напусналия този свят Георги Марков.

Както е известно, бившият национален защитник почина внезапно през февруари 2018-а на едва 46 години.

В специално интервю предаването на DIEMA SPORT – „Преди кръга“, Добрев говори за представянето на Септември, както и за гарантираното място в майсторския ни ешелон и през следващия сезон, което се случи кръг по-рано.

„Всички сме много доволни. Целта на Септември, като новак в групата, беше изпълнена. Мисля, че заслужено си гарантираме мястото в Първа лига. Помним как започна шампионатът. Колеблив старт, но накрая след като всичко е добре, рано е да правим оценки, но мисля, че доставяме удовлетворение с играта си. Мисля, че нещата и занапред ще са добре“, започна Кристиян Добрев.

„Гледаме Барселона и те поставят рекорди, ние ги гоним“, каза на шега и с широка усмивка Добрев и продължи: „Позитивно е това, което се случва и тази серия е добра особено като за новак. Първият сезон направихме 4 поредни победи с 4 мача без допуснат гол. Сега подобряваме постиженията, това значи, че се работи добре, а когато е така, резултатите винаги идват. За Европа – какво да ви кажа, мечтите са безплатни, така че от тук насетне, каквото стане“.

„Няма по-хубаво от това да си футболист, но го разбираш, когато вече не си на зеления правоъгълник – не е лесно да си треньор, ръководител, директор. Дай Боже всички футболисти да са здрави, да постигат успехи, а йерархията в клуба - има един президент, господин Чандъров, много добре знаете какво прави в София, изгражда детско-юношеската школа, идеята, която е негова за изграждане млади футболисти, ние във всеки един мач се стараем, да показваме работата, която е извършена в школата. Ние имаме спокойствието и времето да им дадем да се развият, да превключат от юношеския към мъжкия футбол. За мен това е сред големите проблеми. Надявам се те да се развият и да играят добре и дори да имаме възможност да реализираме трансфер извън Българи, това ще бъде удовлетворение за всички в клуба“, каза още Кристиян Добрев и добави:

„Обичам футбола и работата си. Надявам се дори да имам някаква минимална част от успехите в Септември, това, което правим ние, мисля, че удовлетворява всички“.

Запитан за тежката загуба на Георги Марков, Добрев сподели: „Преминахме през доста тежък период. Неговата загуба бе осезаема. Бе тежко за всички. Във всяка победа има и частица от него. Ние дълго бяхме и съотборници, и колеги, и приятели. Беше голям футболист, лошо. Не искам да се връщам на тази тема“.