След 5-годишно прекъсване Ботев Враца отново е готов да стартира сезона на най-високо футболно стъпало у нас. Два месеца след драматичната победа над Монтана, която гарантира на врачани титлата от Втора лига за сезон 2017/2018, старши треньорът Сашо Ангелов вижда осезаема разлика в своя отбор.

„Мисля, че във времето от последния ни мач досега всяко от момчетата е вдигнало нивото си с 15 до 20 процента”, коментира специалистът.

През лятото Ботев Враца взе решение да запази голяма част от ядрото на отбора. Към тях се присъединиха доказани имена като Юлиян Ненов, Михаил Милчев, Валери Домовчийски, Тодор Траянов и много други.

"Постарахме да привлечем момчета, които искат да играят футбол и които отговарят на нашия стил. Факт е, че сме запазили гръбнака. При условие, че трудно се прави отбор, как да сменя 11 човека? Трябват и финанси."

"България не е толкова богата, Ботев Враца не е толкова богат клуб, че да подменя толкова много футболисти. Последния път в нашата практика, когато цял един отбор беше подменен, този клуб го няма на картата вече."

Определено най-голямо впечатление от новите буди нападателят Валери Домовчийски. "Много отбори съм сменял. Този тим е добър. Направихме добра подготовка, така че всичко зависи от нас", коментира 31-годишният футболист.

"Валери е взет, за да помогне и за да се вдигне малко класата. Не че е само той. Само с него не става, но пък без него също не е добре. Не е той главният човек, а най-важен е колективът", допълни Ангелов.

"Илиан Илиев е добър треньор. Дойде в началото на годината и за кратко време „пося семето” в Черно море, а ето, че вече бере плодовете. Ще бъде изключително тежък мач. На момчетата им казвам: най-лесно е, когато ни е трудно."

"Излизаме с идеята във всеки мач да опитаме да победим. Още не сме свикнали с пулса, със скоростта на Първа лига. Всеки ни е отписал. Не се притеснявайте, Ботев Враца ще го има на картата", заяви амбициозно Сашо Ангелов.