Новото попълнение на Ботев Пловдив Димитър Пиргов сподели, че се надява на бърза аклиматизация в отбора на „канарчетата”. Централният бранител е наясно, че няма да му бъде лесно в битката за титулярно място, но изрази готовност да се докаже.

28-годишният Пиргов се оказа ненужен в Левски и затова „сините” му разрешиха да си търси нов тим. Много бързо на хоризонта се появи офертата на пловдивчани и скоро сделката бе факт.

„Още свиквам с новата обстановка. Предполагам, че бързо ще се аклиматизирам и ще успея да дам максимума от себе си. С подобни футболисти лесно се играе, с всяка изминала тренировка все повече се опознавам с тях”, каза Пиргов пред Дарик радио.

„Всички ме приеха доста топло – както ръководството, така и футболистите. Не мисля, че трябва да сравняваме двата отбора (Левски и Ботев Пд – б.р.). Всеки тим отговаря само и единствено за себе си. Смятам, че те са еднакви в амбициите си, и двата отбора се опитват да играят футбол.  Всичко опира до качества, дух, колектив, но смятам, че и двата отбора са атакуващи.”

„Бързо се разбрах с ръководството, когато разбрах, че има интерес към мен. Радвам се, че съм част от тях. Целите ми са да се подготвя максимално добре за сезона и ако ми бъде даден шанс, да се възползвам.”

„Страхотни футболисти, какво мога да кажа? Мисля, че с този отбор и колективът, който цари тук, Ботев спокойно може да се цели в място в челната тройка. Всеки от играчите на моя пост е доста качествен, това може да бъде само от полза на отбора.”

„Треньорът Николай Киров е страхотен професионалист. Считам, че с него Ботев има голямо бъдеще.”

„Последните 6-7 месеца бяха доста тежки за мен, надявам се това да е затворена страница и сега да стартира един нов период, който да бъде доста позитивен за мен. Какво научих ли? Че не трябва да навеждаш главата. Трябва да имаш цел и да я преследваш с всички средства.”

„Защо не играех в Левски? Това беше изцяло решение на старши треньора. Той има своите възгледи, харесва даден тип футболисти. Решението е изцяло негово. Разделихме с Левски като приятели, оставаме в приятелски отношения. Пожелавам им успех след първия пролетен кръг.”

„Ботев може да гони място в тройката, има доста качества в този тим. До края на сезона остават още доста мачове, може и вторият да бъде изместен.”

„Отминалият период не беше лек за мен. В такава ситуация трябва да покажеш характер и да не се предадеш. Няма как нещата постоянно да се развиват в положителна посока, важното е да не падаш духом. Винаги съм разчитал на моето семейство при всяка ситуация и им благодаря за помощта, която ми оказаха. Сега искам да се докажа с екипа на Ботев Пловдив. Какво си пожелавам за сезона? Купата на България.”