Един от най-важните двубои за последните 10 години в историята на Локомотив Пловдив е вече съвсем близо. Първият европейски сблъсък на стадиона в парк “Лаута“ в историята на клуба е с начален час 20:30 часа в четвъртък. Съперник на “смърфовете“ е словашкият Спартак Търнава. Нападателят на пловдвиския тим Димитър Илиев говори за настроението в съблекалнята и за очаквакванията си към този двубой.

“Приповдигнато е настроението в съблекалнята. Чакаме с нетърпение да дойде мача. Още от мига, в който вдигнахме купата знаехме, че ще имаме европейски мачове. Още повече направиха всичко възможно ръководителите да играем в Пловдив, което е страхотно. От години не е имало важен европейски мач в Пловдив. Победата над Славия помогна да повдигнем самочувствието си и сега чакаме с нетърпение четвъртък“, заяви Илиев.

“Чисто от физическа гледна точка, аз откакто съм тук от 1 година, не мога да се сетя мач, в който съперника да ни е надтичал. Добре сме подготвени физически. В отбора има доста футболисти, които могат да тичат два мача подред. От тази гледна точка няма да отстъпим”.

“Зависи каква тактика ще предприеме треньора, но това се изгражда като стил на нашия отбор. Да сме агресивни да пресираме високо противниците. Виждаме, че и Лудогорец затруднихме за Суперкупата, а и Славия. Времето ще покаже дали ще усъвършенстваме тази преса, защото е едно силно оръжие и доста отбори са изненадани от агресивния стил Да се надяваме, че в четвъртък ще го демонстрираме“.

“Тепърва ще започнем да разузнаваме Търнава. Вече на сутрешната тренировка загатнахме някои неща. Знаем, че словашкият футбол се отличава с повече физика. Очаквана ни битка и ако не отговорим с битка на терена, нямаме шансове. Освен футболните достойнства не трябва а отстъпваме нито педя терен.

“Играл срещу словашки отбори докато бях в Полша и се играе трудно. Ако продължим следващия кръг в Пловдив ще дойде по-голям отбор. Ще направим всичко възможно колкото се може повече да останем в Европа. Да оставим някаква следа, а не просто да изиграем два мача“, завърши острието на Локомотив.