Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев заяви след загубата от Етър Велико Търново с 0:2, че отборът е допуснал лек гол, а второто попадение е от метър засада.

„Основната причина е получаването на лек първи гол. Втората причина е получаването на втория гол. Не може съдията да е на перфектна позиция и да не вдигне засада. Няма как да игрем срещу добър отбор като Етър с 10 човека цяло второ полувреме. При 0:1 имахме своите шансове, но при 2:0 вече беше много сложно. За всеки отбор в подобна ситуация щеше да е изключително сложно“, коментира Илиев.

„Със сигурност ни повлия. При 0:1 да инкасираш гол при очевадна засада, със сигурност това влияе върху психиката. Малко отбори могат да реагират при такава ситуация“, добави капитанът на Локомотив Пловдив.

„Първата причина е в нас. Допуснахме гол при първата им опасна ситуация. Мисля, че стояхме добре на терена до първия гол. Пресирахме много добре, Етър трудно успяваше да излиза от собствената си половина. Второто полувреме опитахме да си използваме шасовете. Ще се опитаме да се възстановим бързо. След 8 дена е мачът на годината и всички го знаем“, продължи той.

„Този стил на игра ще го покажем и във Велико Търново. Не се притесняваме да сме агресивни. Днес за жалост не ни донесе успех. Ще продължаваме за напред с този стил, защото виждаме, че носи успех.“

„При един гол във В Търново ще имаме своя шанс. Не отиваме с наведен гард. Не отписваме двубоя, но въпреки това всикчи знаем кой е най-важният мач.“

„Не смятам, защото излезеш ли на терена трябва да си фокусиран върху настоящия мач. Излязохме да победим, но не се получи. Ще отидем и ще опитаме да обърнем развоя на нещата. Пак се повтарям, мачът на годината знаем кой ще е“, каза още Димитър Илиев.