Големият герой в пловдивското дерби беше нападателят Димитър Илиев, който реализира победното попадение срещу Ботев за своя Локомотив. Той се появи като резерва в края и се разписа за крайното 1:0.

"Всеки, който е играл в това дерби, знае за какъв заряд става въпрос. Това не са просто три точки, това е чест за целия град да спечелиш дербито. Ботев имаха териториален превес, но за целия мач нямаха чиста ситуация."

"Знаехме, че искат да държат топката, но ние знаехме, че ще дойде и нашият момент. Използвахме го, после можехме да ги нокаутираме, но важното е, че успяхме да ги победим", сподели Илиев пред DIEMA SPORT и сподели какъв е залогът за него в такъв мач.

"Девет години го чакам този мач, тази тръпка. Само един пловдивчанин знае какво е и какъв е зарядът да вкараш и да играеш. Моето любимо дерби е като ги бхме 3:0 и пак вкарах гол, но най-важното е, че спечелихме трите точки", заяви още нападателят и сподели какво е помогнало на отбора да излезе от първоначалната криза.

"Аз още след мача със Славия казах, че винаги сме имали многп тежки ероди, които са изглеждали без изход, но винаги сме се вдигали. Важното е, че поакзахме колекив, дух, взехме трета пореда победа. Оттук-нататък ни чакат по-добри дни", заяви още Илиев и говори в по-общ план за дербито.

"Докато стигнем баланса, ще сме радостни, като ги увеличим, ще сме по-радостни. Винаги е било интересно този мач, зарядът винаги е голям. Жалко, че играем на този стадион, едва ли събира 3-4 хиляди души. Има голям отлив от фенове, но се надявам за в бъдеще да се подобри инфраструктурата. е отстъпваме чак толкова на Европа, просто само в стадионите", завърши Илиев.