Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви след победата над Берое, че успехът е заслужено постигнат срещу един от най-стойностните отбори в Първа лига.

Той отбеляза, че Вандерсон е получил контузия и заради това е бил заменен на полувремето. Състоянието на бразилеца ще стане ясно утре, след като премине медицински изследвания.

„При нас имаше огромна умора. Опитах се да дам ротации на основни футболисти. Вандерсон получи контузия, защото нямам достатъчно играчи по фланговете. Разполагам с 16 футболисти, а Вандерсон и Лукоки са единствените футболисти по фланговете. Заслужена победа с оглед показаното на терена. Играхме срещу един от най-стойностните отбори. Отбор, който се стреми да играе футбол независимо от резултата. Резултатът е добър за нас. Ние имахме огромно преимущество. Тежко ни е през два дни да играем мачове. Нагласата е доста по-различна за мачовете от Лига Европа и българското първенство“, коментира Димитров.

„Утре, след като на Вандерсон му бъдат направени изследвания ще стане ясно какво е състоянието му. Въпросът относно Върджил Мисиджан е към нашето ръководство. Дано бъде намерено правилното решение“, добави треньорът на Лудогорец.

„Винаги има недоволни, защото играят 10 човека, а още 10 стоят отвън. Виждате в един Байерн Мюнхен какво се получава. Моето желание е да имам добри и качествени футболисти. Въпросите относно продажбата на даден играч е към ръководството и собственика на клуба.“

„Имаме нужното самочувствие и увереност. Не знам по какъв начин ще намерим баланс в състава, тъй като в седмицата, в който играем срещу Левски и ЦСКА имаме мач и срещу Брага. Ще дам 2-3 дни почивка на футболистите. И след това ще се готвим за следващите мачове“, каза още Димитър Димитров.