Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров се изказа доста уклончиво относно своето бъдеще.

 „Не в никакъв случай не може да кажем, че нещата са предрешени. Има още 8 кръга и всичко може да се случи. Футболът на моменти е доста нелогична игра. Видяхте и снощния резултат между отбор като Барселона и Рома. Тази игра е непредсказуема”, коментира треньорът на Лудогорец в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Заради контузията на Вандерсон започнахме с Лукоки отдясно. След това в началото на мача контузия получи Абел Анисе и се наложи в игра да влезе Яцек Горалски. Качествата на футболистите се различават. През първото полувреме ЦСКА нямаше нито едно положение за гол. Ние имахме греда на Мисиджан, още едно положение пред него и едно пред Кешеру. След негативния резултат променихме схемата на игра през второто полувреме. Успяхме рано да изравним, но след това за жалост получихме гол. Имахме ситуации, но мачът бе доста инфарктен и интригуващ за зрителите. Тези обрати бяха неприятни за треньорите. Всички свърши добре за нас и сме изключително щастливи от този успех”, добави наставникът на Лудогорец.

„Ние никога не сме играли с двама централни нападатели. Тренирали сме го много малко това нещо, но бяхме длъжни да опитаме. Швиерчок се включи много добре. Поведението му през тези 45 минути бе много положенително, не само, че вкара и два гола. Ние го тренирахме през седмицата преди двубоя като вариант, но дори и в контролите не играхме в такава схема. Резултатът диктуваше това нещо. Всичко е възможно. Качествата на самите са определящи и това нещо трябва да бъде тренирано повече”, продължи наставникът на разградчани.  

„Реакцията ми бе емоционално. Бях отстранен, защото напуснах треньорското каре. Това бе емоционална реакция и за това ми бе болно и тежко, че ме изгониха. Последните минути ние търсихме да усилим още повече нашата ударна мощ с включването на Кампаняро. Той помогна за обрата. Мисля, че резервите, които се включиха през второто полувреме дадоха своя дан за победата. Казах на Станислав Тодоров, че за мен това е абсолютен втори жълт картон на Каранга.  Аз не обвинявам в нищо съдията. За него също е било тежко решението. В тази ситуация просто изгорях. Такива емоционални ситуации има много в мачовете, а не са една и две. Лошо е ако обиждаш някого, а аз не съм ободил никой. „

„Мачът бе с особен заряд и това е ясно за всеки. Не казвам, че е най-важният, защото има още осем кръга до края. Беше важен, защото аз казах още преди мача, че той е за шест точки. Лудогорец е един отбор, който знае да играе футбол, който обича да играе атакуващ футбол. Има огромни резерви в играта в защита. Манталитетът и характерът на нашите футболисти е по-различен и това ние го знаем. Има още доста неща, които трябва да се подобрят в дефанзивен план. Имаме доста резерви и в двете фази на играта, но не мога да не бъда доволен от представянето на нашия отбор.”

„Смятам, че всеки един отбор има нужда от известно освежаване. Ние не успяхме да направим такова. Аз съм изключително доволен от тези футболисти, но мисля, че нашият отбор имаше нужда от освежаване в определени позиции и увеличаване на конкуренцията. Мисля, че нашето ръководство знае това и ще се постараем да го направим. Фактът, че направихме 10 последователни победи говори за израстване в нашия състав. Аз достатъчно добре се познавам, за да съм научил нещо ново за този момент, откакто съм начело на Лудогорец. Аз се познавам достатъчно добре и не съм открил нови черти за този период. Аз бях много по-темпераментен и рязък на моменти, докато сега съм се променил много в това отношение и това е свързано с момчетата, с които работя. Аз лично нямам никакви проблеми с момчетата, а предполагам, че и те нямат с мен, защото отношенията ни са много открити.”

„Не сме говорили на темата за нов договор, защото тя не е актуална. Трябва да бъдем изцяло концентрирани върху предстоящите осем мача, защото спечелването на шампионската титла е основната цел, която е поставена пред нас. Това, което е трябвало съм казал на нашето ръководство – за увеличаване на конкуренцията. Има селекционен съвет, който трябва да вземе решения. Чак солидна селекция, не съм казал такова нещо. Определено има нужда от освежаване на позиции и да имаме по-голяма вариативност и сериозна конкуренция. Нито ще кажа позициите, нито ще кажа точната бройка.”

„Следя от интерес казахстанското първенство. Отношението към мен бе изключително добро. Не случайно станах и почетен гражданин на Павлодар. Запознат съм в детайли и в подробности с клубния футбол в Казахстан.”

„Аз имам договор и искам да бъда изцяло концентриран върху работата си в Лудогорец. И да е имало и да не е имало, аз няма да искам да коментирам това нещо.”

„Не смятам, че отборът ще бъде успокоен. Постоянно говоря с тях и им казвам, че нищо не е решено. Ние трябва да бъдем максимално мотивирани и готови. Трябва да се разчита на всеки един футболист. Ние сме длъжни да намерим решение на въпроса с контузията на Анисе. Не може един отбор да разчита на един футболист. Това е част от работата ни. Ако имаше логика, трябваше да водим още през първото полувреме. Победата над ЦСКА беше заслужена с оглед играта на нашия отбор”, каза още Димитър Димитров.