Новият наставник на Локомотив Горна Оряховица Александър Димитров заяви, че клубовете, проявили търпение към младите треньори, вървят напред. В специално интервю за DIEMA SPORT специалистът коментира и горнооряховския тим, като говори и за основната цел пред състава до края на сезона.

„Основната цел е отборът да остане в А група. От там насетне ние сме начертали определени задачи. Ако ги постигнем, мислим, че ще постигнем и поставената цел. Отборът редуваше силни игри със слаби. Последното такова мнение ми се затвърди, когато направиха силен мач с Левски, след това у дома си загубиха от Монтана. След това силен мач с Монтана, а сега слаб с Лудогорец. Има непостоянство. Трябва да разберем на какво се дължи и да го коригираме“, започна Димитров.

„Психологически и не само е проблемът. Все пак тук има доста чужденци. На тях ще им трябва повече време за адаптация, както отбеляза и предишния треньор Иван Колев. Аз съм работил и в чужбина, така че имам някакъв опит. Това е и една от задачите. Ние трябва да им помогнем по-бързо да се приспособят. И да изградим добри отношения в тренировъчния процес и в мачовете. След това не искам да са приятели“.

„Винаги съм казвал, че честата смяна на треньори не е добра практика. Противник съм на това нещо. Имам най-добри помисли и към Червенков и към Иван Колев. Но за съжаление това е действителността в нашия футбол. Никой не те чака. И мен няма да ме чакат, ако няма резултати“.

„Ивайло Йорданов ме потърси и убеди. Най-вече ме убеди с каузата да спасим отбора. Положението е трудно, но не и невъзможно. Обичам да се захващам с трудни неща. Когато тръгвахме с юношеския национален отбор, се класирахме за Европейско, а никой не вярваше“.

„Започвайки с треньорската професия е ясно, че ще се сменят клубове. Никога не съм бил привърженик на някой отбор. Гледам си мачове и така. Оставам с най-добри чувства към Берое. Връщам се назад само за да видя къде съм сгрешил и да поправя грешките си. Какво съм объркал в Берое, оставам за себе си. Надявам се тук да не повторя тези грешки. Не е глупак този, който прави грешки, а този, който ги повтаря. Със сигурност грешките от Берое няма да ги направя тук. Може би ще направя други, но дано не са фатални“, добави Димитров.

„Там, където клубовете проявиха търпение към младите треньор, клубовете вървят. Ето Нефтохимик – там имаше разклащане. Клубът застана зад гърба на треньора Христо Янев и сега върви напред. Другият пример е Верея с Александър Томаш. Аз мисля, че треньорската школа ни подготви добре – ние бяхме на няколко семинара, бяхме на европейско първенство, бяхме в Нион на силен семинар. Така че, школата положи много усилия за нашето образование. Ние неминуемо допускаме грешки на растежа, но там, където се прояви търпение, нещата вървят напред“.

„Футболът е за публиката най-вече. В битката за оцеляване ще имаме нужда от всеки един фен и аз призовавам тази публика, която наистина е вярна да помогне в този труден момент. Имаме нужда от нея“, завърши Димитров.