Старши треньорът на Берое Александър Димитров вярва, че ако се промени отношението към футбола в България, нивото на играта ще бъде вдигнато.

„Животът извън футбола е много привлекателен за нашите млади футболисти. За да стигнеш едно високо ниво, трябва да си 100% отдаден на това нещо. Има подрастващи, които много лесно залитат и не са концентрирани върху това, което правят“, сподели Димитров в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Благодарение на ръководството на Берое бе закупена една система за анализ на тренировъчния процес. С разрешението на УЕФА я използваме и по време на мачовете. Знам, че в Лудогорец и Левски работят с тези системи.“

„На 4-5 години треньорската школа изкарва един випуск. На мен ми е много приятно да комуникирам с моите колеги. Искаме да се развиваме и да се учим. Искаме да променим визията на българския футбол и отношенията между нас. Ние нямаме опита и успехите на Станимир Стоилов, Димитър Димитров и Димитър Пенев, но искаме да получим шанс, а не да бъдем смачквани.“

„Ние побеждаваме, а сме унили. Този национален отбор е наш. Ние сме с манталитет на хейтъри и гледаме да оплюем някого. Трябва да има реализъм. Сигурен съм, че треньорите ще вземат своите поуки за това защо сме допуснали три гола. Ако променим отношението си към футбола, ще вдигнем неговото ниво“, каза Александър Димитров.