Дилян Иванов, който води Монтана при загубата от Верея с 0:1 в мача от 29-ия кръг на Първа лига, заяви, че колективът в тима от северна България е сплотен. Както е известно, след поражението от Славия в предходния кръг възникна напрежение между българите и чужденците в състава.

Иванов коментира и загубата от заралии, като сподели своите виждания.

„Опитвахме се да играем футбол, мисля, че ни се получи. Тактически се получи, каквото бяхме запланували ни се получи, можеше да свърши всякак този мач, но загубихме за наше нещастие“, започна Иванов.

„Ако беше отбелязал, друго развитие щеше да има. За жалост не го вкара“, каза Иванов за пропуска на Петър Атанасов в края на първото полувреме.

„Петър Атанасов имаше болежки корема преди мача и затова го замених на почивката. Мисля, че равни шансове имаме за оставане с отборите, с които се борим. Ще направим всичко, за да останем“.

За това какви са бъдещите планове за тима, Иванов обясни: „Въпросът трябва да е към Атанас Атанасов (бел. ред. новия наставник на Монтана). Той е сериозен човек, мисля, че ще направи всичко възможно, дано да успеем. Никога не сме се предавали за оставането в елита. Ще се борим докрай“.

Помолен за коментар на думите на Иван Бандаловски, който сподели мнение, че монтанчани са играли по-нахъсано срещу старозагорци, сравнено с предходните срещи, Иванов каза: „Със Славия играхме нападателно, но малшанс загубихме.“

За възниканалото напрежение след поражението от най-стария столичен тим и „престрелките“ между българи и чужденци в отбора, специалистът каза: „След мача със Славия всичко се реши. Играчите се извиниха. Сплотен е колективът, няма проблеми“.