Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков изрази мнение, че разградчани са фаворит срещу Судува в плейофа за Лига Европа. Първият мач между двата състава е тази вечер от 21.30 часа, а реваншът е седмица по-късно. И двата двубоя ще може да проследите с Gong.bg и по Дарик радио.

„Готови сме, футболисти и треньори се сменят. Има го това във футбола, едва ли обаче вече сме наясно с техните изисквания, но мисля, че сме готови“, започна Дяков в специално интервю за Дарик радио.

„Гледайки класирането Жалгирис трябва да е по-добър, но не бива да подценяваме съперника си сега. Мисля, че сме по-класни и трябва да го покажем“.

„Добре подредени са в защита, но важно е как ще играем ние. Може да ни изненадат някак“.

„Марселиньо е основен футболист, така че липсата му ще окаже влияние. Но има добри играчи при нас и те могат да го заместят“.

Дяков виси с картони и ако срещу Судува бъде официално предупреден, има опасност да пропусне реванша.

„Ще гледам да не изкарвам ненужен картон, но на позицията ми, може да ми се наложи да вляза по-твърдо. Силно се надявам да се опазя. Мисля, че ще успея“, заяви полузащитникът.

„Фаворит сме, но на хартия, на терена трябва да покаже, че сме по-добри. Вярвам, че ще го направим. Това е турнирен мач, трябва да сме внимателни, не бива да допускаме попадение. Съперникът го чака труден мач“.

„Едва ли аз мога да направя равносметка. Ръководството решава кой да е тенорът ние сме длъжни да изпълняваме наставленията на новия треньорски екип. Като има нови треньори се мотивираме, но все още не сме наясно какъв стил искат от нас. Ще са интересни първите мачове. Ще се нагаждаме“.

„Лудогорец е специфичен клуб и Димитров е специфичен. Силно вярвам, че ще се справи. Радвам се, че българин е треньор. Едва ли аз мога да го коментирам. Навсякъде е имал успехи, дано и тук да е така. Надявам се да пожъне най-големите си успехи“, коментира още Дяков.

„Може би отпадането от Апоел Беер Шева бе много болезнено, нямахме късмет. Беше разочароващо. Знаехме, че сме по-добрият тим, но не се получи по една или друга причина. Мисля, че сега се отърсваме, но евентуално ново участие в Шампионска лига щеше да уникално за нас“, обясни още Дяков.

„В Лига Европа, ако дай Боже влезем в групите, ще се опитаме и да излезем, и да стигнем колкото се може по-напред. Лига Европа се различава от Шампионска лига, нивото е различно. Но ние сме амбицирани и за Лига Европа, още повече, че ще играем и у дома си. Ще можем да се насладим на мачове наистина вкъщи“.

Що се касае до новото попълнение в клуба Яцек Горалски, Дяков каза: „Първите ми впечатления са много добри. Твърде кратко обаче е тук и едва ли мога да правя коментари. След като ръководството е решило да го привлече, това е страхотен футболист и ще помага на отбора“.