Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев благодари за наградата, получена днес от Асоциацията на българските футболисти. Той беше избран за треньор номер 1 на сезона и оцени този приз като много ценен, защото идва като признание на колеги, а те са най-преките наблюдатели на работата му. Дерменджиев изпревари в гласуването Николай Киров (Ботев Пловдив) и Веселин Великов (Дунав Русе).

Марселиньо избран за Най-добър футболист, Бербатов също с приз

"Не искам да се наслагват негативи от този мач за Купата на България снощи. Нека отбележим, че през този сезон сме изиграли 56 мача и това е труд за цяла година. В този сезон постигнахме главното - отново сме шампиони, направихме пробив в Шампионската лига. Купата също беше важна, защото дубъл не всяка година ти се отдава да спечелиш. Футболистите имаха концентрация в мача, но играхме грешно. Но няма как да съжалявам за нещо, което е минало, защото аз съм реалист и знам какво и как може да се постигне", каза Дерменджиев.

"Разбира се, през този сезон можеше да спечелим повече точки в Шампионската лига, можеше да се представим и по друг начин с ФК Копенхаген. Можеше да вземем повече точки и в някои мачове от първенството, но така се получи. Тези резултати, които постигнахме, показаха възходящата линия, по която се развива Лудогорец. Знам, че има равновесие в природата и имаме още време, за да постигнем и по-добри резултати", допълни наставникът на "орлите".

На въпрос какво е положението с неговия договор и дали вече е факт, Дерменджиев се усмихна многозначително и след това добави: "Има време до 31-и май. Направил съм всичко възможно, за да се даде почивка на футболистите. Не може да се влезе от година в година и отборът да е готов винаги на 100 процента. Знаете, че големите футболни отбори в Европа осигуряват поне 45 дни за почивка."

"Ние искаме Лудогорец още да се надгради. Ще си вземем поука от всичко добро, от всичко лошо. Смятам, че Лудогорец през новия сезон ще бъде още по-силен от сега. Трябва да преодолеем физическата и емоционалната умора и на 11-и юли, когато започва нашият път към Шампионската лига, да сме готови", завърши Дерменджиев.

Лудогорец записа загуба от Ботев Пд с 1:2 във финала за Купата на България в сряда.