Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев не остана доволен от прекалено твърдия и на моменти груб подход, който предложи полския Термалика в петия контролен мач на българския първенец. „Орлите“ паднаха с 0:1, а към края на мача след поредния остър шпагат се заформи истинско меле с тупаници и шутове.

Обезумял украинец удари и нарита Марселиньо

„За момента Дяков не е до такава степен добре. Има да се консултираме с медицинския екип. Виждате, че едно такова твърдо влизане го изкарва от игра. Дано не е за дълго, понеже времето до първия мач не е много“, коментира Дерменджиев пред DIEMA SPORT.

„Допуснахме гол от статично положение, имахме ситуации, в които да реализираме... Не се получи, но няма значение. Важна е играта. На моменти се доближаваме до това, което искаме. Затова съм доволен от мача.“

„Не, Копенхаген няма да предложи подобен футбол, те не излизат от половината на съперника. През първото полувреме противникът излезе малко напред. Виждате, че ние цяло второ полувреме и от средата от първото имахме доста добър контрол. В крайна сметка загубихме, отчитаме го. Ще анализираме това нещо. Важното е, че водещите футболисти имат хъса и искат да играят. Видяхте и какво се получи след тези твърди влизания. Не е хубаво да се случват такива сблъсъци по време на контролни мачове. Това са професионалисти и това им е професията. Трябва да се пазят по някакъв начин. Не бива така да се получава.“

„Имаме още мачове, вече е време да играят повече като игрови минути. НА този етап от подготовката играчите се справят добре. Имаме още малко време, очаквам формата да се подобри още. Някъде около първия официален мач ще бъдем доста добре подготвени“, коментира още Дерменджиев.