Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев заяви, че Павел Колев го е уверил, че няма нищо вярно в информациите, които се появиха за неговата смяна с Петър Хубчев.

Г-н Дерменджиев, появиха се сериозни спекулации около Вашето име и треньорската позиция в Левски. Какъв е Вашият коментар? Говорихте ли с хора от ръководството и има ли нещо вярно поне от Ваша гледна точка в това, което се пише?

В 10.30 часа проведох тренировка. Разговарях с Павел Колев. Той категорично ме увери, че няма нищо такова. За момента аз продължавам да си изпълнявам длъжността на старши треньора на Левски. Не мисля, че точно днес трябва да бъде денят, в който да има такива спекулации. Националният отбор играе мач. Ние сме българи и трябва да помагаме на националния отбор с всичко, което можем. Така на кратко стоят нещата с мен.

Имате ли притеснение за Вашата позиция? Вероятно не е приятно да четете такива неща. Усетихте ли подкрепа от страна на ръководството и Павел Колев най-вече?

На истина не е много добре да се четат такива неща. В крайна сметка аз съм професионалист. Знам, че във футбола всичко може да се случи по всяко време. В разговор с Павел Колев, той ме увери, че няма нищо такова. Не знам откъде идват тези спекулации. За мен е важно отборът да е спокоен, защото този отбор бе много напрегнат. През последните три-четири месеца играчите преживяха много неща. Сега не трябва да се случват такива работи с тях. Футболистите трябва да бъдат спокойни, за да може изиграят плейофите така, както подобава.

Дали футболистите разбраха за тези информации и реагираха ли по някакъв начин?

Да, те бяха прочели всичко. Дори дойдоха при мен и ме питаха, тренер какво е това нещо, което се пише. Аз им казах да не се притесняват. Има кой да каже каква е истината. Клубът е силен в момента и с изпълнителен директор, и с нови собственици. Такива спекулации насочени към Левски не трябва да се разрешават. Клубът в момента е много силен. Линията, по която е тръгнал е правилна. Няма да даде на нищо, което да му навреди.