Новият на наставник на Левски Георги Дерменджиев заяви, че няма да търси оправдания за резултатите на тима в това, че е поел състава в средата на сезона. Той демонстрира амбиции да превърне „сините" в силен състав, в който гръбнакът да е от български футблисти. 

Специалистът говори пред медиите преди заминаването си за Кипър. Левски е на лагер на Острова на Афродита до 9 февруари, а треньорът ще бъде представен от новия изпълнителен директор Павел Колев. 

Договорът на Дерменджиев е до края на сезона с опция за удължаване с още две години. 

„Искам първо да почетем паметта на Иван Вуцов (бел.ред. - по-рано през деня бе опелото на легедата на Левски). Левскар, и като треньор, и играч е постигнал много. Принципно не се боя от такава отговорна работа в клуб като Левски, дори съм доволен, че ще може да се работи. Аз винаги съм бил под напрежение, така че това мен не ме безпокои“, започна специалистът.

„Познавам селекцията, но става дума за друго. Когато ида в Кипър и разговарям с момчетата е друго - да усетя характера на всеки, да видя постигнат ли е максимумът с неговата игра. Трябва да бъда сред играчите, за да видя как ще работим“.

Колев: Опасност за лиценза няма, скоро ще се разберат новите собственици 

„До момента така са работили като селекция и мен не ме притеснявам, че има чужденци. Аз съм работил така и не се притеснявам. Ако треньорът няма участие в селекцията и не си избира играчите…аз имам стил и искам отборът да има определена визия. Селекцията ще е насочена към такива играчи, които да удовлетворят моите искания“.

Павел Колев и Георги Дерменджиев

източник: Валентин Грънчаров

„Искам Левски да е силен отбор, конкурентен, да радва феновете и тази претенциозна публика, която има. Левски има най-много фенове. Те трябва да са търпеливи, един проект не се гради лесно. Те знаят колко години няма титла. Надявам се съвместно с Павел Колев и новите шефовете да постигнем това, което да радва феновете“.

Павел Колев за новата концепция на Левски

„Няма цели за момента, поставени пред мен. Не, че Левски няма високи цели, те са винаги такива. Трябва поне в краткосрочен план всичко да се изясни и после да има програма. С магическа пръчка всеки иска, но това не е лесно“.

„Екипът, с който ще работя, ще го решим в движение. Има набелязани хора. В момента отборът е на подготовка, те са стигнали определена фаза. Това е стрес и за играчите - за една година те сменят трети треньор“, отчете реалистично специалистът.

„Левски винаги е бил марка, аз приемам предизвикателството. Бях уверен, че всичко ще е наред. Това отбор с история“

„Приемам нещата такива, каквито са. Аз няма да се оправдавам, че не съм на средата на подготовката, че не съм правил селекцията, ще се опитам с тези налични играчи, с щаба ми да подобрим нещата. Времето ще покаже“.

„Има напрежение и в Лудогорец. винаги е било голямо, но сега съм в нов клуб, нека не се връщаме назад. Искам да съм отговорен. Ще отговарям за това, което се случва. Ако има негативи, аз ще съм виновен. Искам да работя, за да може играта футбол на Левски да върне феновете по стадиона и те да си подкрепят отбора“.

„И българи, и чужденци ще гледаме, но за момента Левски си има играчи. Трябва да се подбират хората за бъде Левски силен“.

„Мисля, че ръководните кадри могат да осъществят един много добър проект, но трябва да има търпение, когато има подобрение, ще се изчака и ще видите ще има резултати“.

„Ние сме така свикнали да бързаме. За два-три месеца трябва да станем шампиони“.

Запитан за тримата, които отпданаха от групата на Левски и се подготвят на Герена самостоятелно, треньорът отвърна: „Това ще го обсъдим, сега не мога да отговоря“.

„Мисля, че феновете на „сините“ ще се зарадват, когато тимът е силен ние към това ще се стремим и наистина искаме и повече българи. В Левски има много играчи и тези момчета ще трябва да постигат успехи, доколкото са възможностите им“, каза за финал Дерменджиев.

Извинете, майтап с Левски ли си правите?

Дерменджиев: Левски е една огромна отговорност 

Левски се разделя със Стоянович, Дерменджиев поема "сините"