Новият треньор на Левски Георги Дерменджиев заяви, че няма да прави резки завои, за да наложи по-бързо своите футболни разбирания за играта на „сините“. В специално интервю за клубната телевизия специалистът реалистично отчете, че това е трета треньорска смяна на „Герена“ в рамките на настоящия сезон и това със сигурност рефлектира върху играчите.

Левски се раздели с главния си скаут

Той сподели още, че има планирани индивидуални разговори с всеки футболист, а целта му е да опознае и да усети характера на възпитаниците си максимално бързо.

Дерменджиев парафира с Левски до края на сезона с опция за още 2 години.

„Първа тренировка, вие знаете, че всичко е в движение. Момчетата на този етап са на добро ниво, тренираме. Имаме планувани разговори с всеки един от тях. Така правим, за да може да няма сътресения, а крачка по крачка да разбера как се чувстват, какви характери са“, започна специалистът след първата тренировка, която проведе с новия си тим.

„Аз съм запознат с отбора, доколкото гледам мачовете. Мога да гледам и детайлно, но за мен е важно какви характери са, каква психология е необходима“.

В понеделник Славиша Стоянович и Георги Дерменджиев седнаха на една маса, за да може да обсъдят на какъв етап от подготовката оставя сърбинът тима. Двамата специалисти демонстрираха повече от висок професионализъм и човешки качества, а новият треньор на „сините“ благодари сърдечно на предшественика си.

„Това е 21-ви век и ние сме цивилизовани хора. Това се случва във футбола. Да, може у нас да не се случва, но това е високо интелектуално ниво. Мен ме интересуваха някои неща, които те са работили предварително. Те ми споделиха какво са правили, още веднъж им благодаря, че откликнаха на всички мои въпроси“, каза Дерменджиев.

В Словения убедени: Стоянович продължава с Латвия 

Павел Колев за новата концепция на Левски 

„Аз за себе си имам определена философия и винаги съм се придържал към нея. Моят стил се гради на база контрола на топката, но това зависи и от индивидуалността на футболистите, но искам да подчертая, че почти за половин сезон се сменят трима треньори. Това се отразява на играчите при всички случаи. Всеки е имал различни изисквания, така че аз се старая да няма резки завои и постепенно да направим това, което искам“, обясни треньорът.

Емоционална раздяла между Стоянович и "сините", тръгна си със сълзи

„Те (бел. ред. - феновете) чакат и с право чакат. Това е много темпераментна публика. Аз подхождам с респект към тях, но те трябва да знаят, че когато започва един проект е нужно време. Те са разумни и го знаят добре това. Аз ще работя отборът да се окомплектова така, че да играе добър футбол. Да ги радва и да има победи. Това обаче не се прави с магическа пръчка. Вие знаете отборите как се градят, за да станат константа. Надявам се отборът да просперира и да възвърне името си“, завърши Дерменджиев.