Наставникът на Левски Георги Дерменджиев показа смесени чувства спрямо първия си официален мач начело, който донесе домакинско реми 1:1 с Локомотив Пловдив на „Герена”. Наставникът изтъкна положителните и отрицателните моменти от срещата, като беше категоричен, че на клуба и отбора им предстои работа „на много фронтове”, както сам се изрази.

„Имахме ситуации, така е, но ги пропуснахме. Футболът се играе на голове. Мисля, че сериозна вина имаме ние, самите си, за гола на Локо Пловдив. Не специално защитата, а целият отбор. Аз съм доволен от момчетата, защото изтърпяха много. Този мач, от моето идване насам, им е най-добрият. Бяха концентрирани в играта, но имаше доста голямо напрежение върху тях. Искаха да се представят, искаха тази първа победа тук, за да зарадват феновете, които дойдоха на стадиона.”

„Не, Локомотив нямаха други такива чисти ситуации като тази. В крайна сметка футбол е – всеки може да сбърка. Не виня никого. Имаме доста работа да свършим, докато стигнем нивото, на което аз искам да бъде отборът.”

„Левски трябва да работи на много фронтове, ако мога така да се изразя. За момента това е ситуацията. Психологическият момент, който можем да проследим през последния месец, се отрази върху играчите. Те искаха да покажат максимума от себе си, което също пролича като страст.”

„Това е шанс. Ако бяхме вкарали (при ситуацията в 30-ата минута с гредата на Паулиньо – б.р.), щеше да е различно. Футболът е реалност. Ето, че 90-те минути завършиха, а резултатът е 1:1.”

„Аз преценявам представянето на новите играчи (Валери Божинов, Николай Михайлов и Мартин Райнов – б.р.) като задоволително. Те още се адаптират и смятам, че ще заиграят по-добре.”

„За време и срокове не искам да говоря. Искам заедно с отбора да работим и да постигнем една по-добра игра. Те тепърва свикват с един по-различен стил. Макар че резултатът не е в наша полза, имаше много моменти, в които контролирахме мача по правилен начин. Имаше, естествено, и много грешки, много неточности в позиционирането, които ще изглаждаме.”

„Ръководството е хубаво, че ми има вяра с този дългосрочен контракт. Треньорът го държат  успехите. Наред с това, което трябва да изградим като отбор, клуб, организация, трябва да се показват и резултати.”

„Идва ли Станислав Манолев в Левски? Винаги съм казвал, че когато се завърши един такъв момент, вие ще го знаете. Не коментирам дали имаме интерес. Когато дойде конкретен футболист, ще се разбере. Предварителните разговори не ги коментирам”, завърши специалистът.