Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев призна след победата над Локомотив Пловдив, че съществува вариант за продажба на звездата Джонатан Кафу. Именно бразилският нападател вкара единственото попадение за победата с 1:0 в 18-ия кръг на Първа професионална лига.

Дерменджиев изтъкна, че двубоят в Разград наистина е бил труден за отбора му, но най-важното е било спечелването на пълния комплект точки.

„Точно да сме треперили, не сме. Това бе един мач, който очаквахме да бъде по-труден след срещата с ПСЖ. По принцип по-трудно играем срещу Локомотив, те са добър отбор. Ние имахме по-добрите ситуации. Футболът се играе на голове, а нашият гол ни донесе три точки“, каза Дерменджиев през DIEMA SPORT.

„Мотивацията е малко по-трудна, наистина. Футболистите през този полусезон успяват тази разлика в класите, която я има между мачовете от Шампионската лига и тези в нашето първенство, да я уравновесят.“

„Мисля, че Локомотив нямаше удар в очертанията на нашия вратар. Кафу вкара много добър гол за нас. По наша преценка мачът беше на добро ниво за нас. Имахме няколко бързи атаки, в които само последният пас липсваше. Това е футболът и в крайна сметка тези три точки ни бяха необходими след такъв тежък мач срещу ПСЖ.

Ние се стремим да играем, доволен съм от формата на отбора и че успяхме да я задържим през целия полусезон, предвид тежката програма, която имахме.“

„Кафу е много добър футболист. Имаме готовност да реагираме, ако той евентуално бъде продаден. Ще се справим. Имаме набелязани имена за селекция, работим, но ще видим как трябва да се реагира в зависимост от изходящите трансфери.“

„На нас ни трябват футболисти на ниво, което по-високо от това на наличните тук. Така е, ако искаме да надграждаме. Срещу Черно море са ни важни трите точки, защото те са сериозен отбор. След 4 дни играем срещу тях, надявам се да завършим с победа“, завърши Дерменджиев.