Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев не бе притеснен след първата загуба на шампионите по време на подготвителния лагер в Австрия. В предпоследната си контрола разградчани отстъпиха на Динамо Москва с 1:3.

Дерменджиев заложи на доста експериментален състав, имайки се предвид, че „орлите“ утре ще изиграят още един мач срещу руския Ахмат Грозни.

Руснаци треснаха Лудогорец

„За мен беше един добър мач. В етапа, в който се намираме, мисля, че играхме добре. Направихме две фатални грешки и допуснахме два гола. Футболът все пак се играе на голове. Ние имаме достатъчно футболисти и искам всички да получат по 90 минути и да са в оптимална форма. Затова направих промените. Винаги можем да очакваме и добър, и лош резултат. Мен обаче ме интересува друго“, коментира Дерменджиев пред DIEMA SPORT.

„Още през първото полувреме допуснахме грешки при изнасянето на топката. Имахме разговори на почивката, но след това пак ги допуснахме и паднаха два гола. Не искам да обвинявам никого персонално. Това трябва да ни бъде за урок“, допълни той.

„Има моменти, в които трябва да загубим, за да видим, че можем да падаме“, призна специалистът.

„При контузията на Владо Стоянов, ние трябваше да се подсигурим с качествен вратар, за да имаме двама качествени вратари. Ренан е добър вратар, който се доказа в първенството. Ние ще разчитаме на него и на Хорхе. Двамата ще бъдат конкуренти Ще видим, кой ще пази срещу Жалгирис.“

„Насочваме се към мача с Жалгирис, защото знаете, че те са в първенство. Ние имаме информация до момента какво правят. Ще имаме информация и от контролата с БАТЕ Борисов, която им предстои. Трябва да ги анализираме и да не допуснем грешки в двата мача. Силите са почти изравнени, още повече, че ще играем на изкуствен терен, трябва да бъдем внимателни“, завърши той.