Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев изрази задоволство от моментното състояние на своя отбор след контролата с Габала, спечелена с 2:0.

Лудогорец започна с победа проверките в Австрия

"Принципно резултатът не ни интересува до такава степен, но резултатът прави самочувствието. Тежко време, топло е, на нивото, което са футболистите, играха добре", заяви специалистът.

"Това в момента е първи мач, още нито физически, нито игрово са добре, затова казвам, че от моментното състояние съм доволен."

"Имаше пропуски и първата, и втората част. Точно защото игрово не са добре с топката още. Имаме 5 мача, в които ще повишим тяхното състояние."

"Жребият си е жребий, не можем да направим нищо. Това е съдба и я приемаме такава каквато е. Мисля, че ще се справим. Важното за мен е футболистите да бъдат добре подготвени, футболистите да са добре и от там нататък е наша задача да се справим."

"Принципно на нас са ни необходими такива контроли, за да влезем в добра игрова форма. Трябва да сме над 90% готови."

"Ние доста разговаряме с тях, те са наясно, че всъщност сега остават само мачовете и тактическата постройка."

"Докато реагира Кафу, два пъти трябваше да свири фаул съдията. В едни такива контроли всеки се пази и да получиш контузии, това означава много. За мен до момента, в който реагира Кафу, съдията трябваше да даде две нарушения срещу него."

А за предстоящия мач със Зенит, Дерменджиев коментира: "Ние подхождаме, искаме да е много силен съперник, за да бъде и като мотивация добре. По време на мача ще видите как ще бъдат разпределени. Аз искам да стане един добър мач и това, което искаме да се случи, да се случи.