Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев не беше доволен от качеството на мача с ЦСКА. Двата тима не излъчиха победител, като разградчани се измъкнаха от загубата с късен гол на Марселиньо.

Това щеше да е първата им загуба в София от този съперник, но до такава не се стигна. И Дерменджиев разкри какъв е единственият аспект от играта на съперника, който го е затруднил.

"Един мач на единоборства без кой знае какви футболни достойнства. Бяхме много мотивирани и искахме да победим, но в крайна сметка резултатът е равен. Затрудниха ни с твърдите влизания, с нищо друго не ни затрудниха", заяви Дерменджиев.

Той не пожела да коментира съдията Стефан Апостолов. Новият депутат от ГЕРБ отсъди дузпа за нарушение, което беше извън наказателното поле, но специалистът не пожела да го обвини.

"Най-вече искам нещата да се решават на терена и за това апелирах преди мача. Двата отбора могат да играят много по-добър футбол", сподели още Дерменджиев и говори за липсата на играчи в състава му.

"Ние имаме доста футболисти, които са класа, щом са тук. Дяков е водеща фигура и ни липсва, но той е на път да се възстанови. Но и останалите, които играха, се представиха много добре."

"И Густаво Кампаняро, и Анисе играха много добре, всички изпълниха това, което трябва да се получи. Опитваме се да държим топката, така че всичко се нарежда, Кампаняро започва да се аклиматизира", сподели Дерменджиев и сподели дали има отпускане сред играчите му с оглед на голямата преднина на върха.

"Комфортът ни на върха е голям, но има и друго. Ние играем 16 мача повече от ЦСКА, това си е един полусезон. Така че не мога да се сърдя на футболистите за формата им сега, видяхте, че вдигнаха оборотите след гола. За вас може да е сензационно Лудогорец да не бие три мача, но за мен е нормално", заяви треньорът и сподели какви са целите занапред.

"Естествено, че дубъл е целта ни, винаги са високи очакванията ни. Искаме титла и купа и искаме да се подготвим добре да атакуваме влизане в групите на Шампионската лига. Психологическа е умората при нас, не физическа. Имахме отговорни мачове, а сега се вижда краят, комфортът е налице, мотивацията се понижава, искат да печелят със 70-80%."

"Предупредих, че това са плейофи, остават ни още седем мача, но те ще са най-тежките за всички отбори. Отборът беше по-раздвижен днес, като заложих на Кафу, а не на Кешеру До 20-та минута имахме три атаки, които можеше да се развият по-добре. Но във футбола това не влияе след края на мача", заяви Дерменджиев и говори по темата с евентуалния трансфер на Джонатан Кафу.

"Не съм се съобразявал с мениджъри, за да го пусна на върха на атаката Кафу, лично аз съм решил така заради скоростта му. То в края на първенството е така, говори се за трансфери. Аз съм учуден и се съмнявам в България да гледат мениджъри. Не мисля, че е вярно това, но може и да бъркам аз."

"Може би сте прав, че Кафу не е същият сега, но това опира до психологията. Не спираше да се говори, че го искат конкретни отбори с конкретни оферти. Това му влияе. Той е страхотно момче, много добър футболист, който още ще се развива и неминуемо е да му се отразят тези приказки. Той е отборен футболист, но няма как да няма отражение това", завърши Дерменджиев.