Депутат се затруднява да прочете текстовете на нов закон от трибуната на парламента, друг гледа сериали в кулоарите, докато колегите му работят.

В сряда в пленарна зала бяха представени текстове от Закона за младежта и спорта. Депутатът, който трябваше да прочете текстовете, е Стефан Апостолов от ГЕРБ. Той е професионален футболен съдия. След коментарите по адрес на четенето му, днес народният представител реши да обясни.

„Аз съм възпитаник на езикова гимназия в Благоевград, едно от най-елитните училища в областта. Владея два езика. Международен футболен съдия съм. Как си мислите, че аз мога да стигна дотук, ако не мога да чета? А отгоре на всичкото чета закон, който е преподреден в комисия. И излизам на трибуната да го чета за пръв път”, заяви Стефан Апостолов от ГЕРБ.

Тази ситуация нямало да спре Апостолов в бъдеще да продължи да участва в дебатите в планарната зала. А дългият над 100 страници Закон за физическото възпитание и спорта днес отегчи депутат от левицата. Вместо да седи в планарната зала Георги Андреев предпочете да гледа сериал в кулоарите. Точно пред стаята на БСП.

Негови колеги от БСП му завидяха за свободното време.