Наставникът на Левски Делио Роси анализира предстоящия мач с ЦСКА от последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Според него, заради заряда на този мач, той не е просто със залог за три точки.

"Мачът с ЦСКА е едно дерби, а тези мачове са различни от другите срещи, преди всичко заради заряда в главите и сърцата на хората. Това не е мач просто за три точки, в него трябва да се влезе с горещо сърце и студена глава", заяви Роси за DIEMA SPORT и обяви дали е готов със състава за този мач.

"Изиграхме първия дял на първенството, след което направихме подготовка в Малта, на която работихме много. Сега искаме да се представим на ниво да направим добро впечатление и да зарадваме привържениците."

"11-те за мача не са още ясни, защото имаме още тренировки. След тях ще знам на кого ще разчитам", добави италианският специалист и разкри какви са резервите в играта на отбора в момента.

"Най-вече в компактността на отбора и воденето на играта. Все още не сме изгладили интензивността в двете фази на играта. Понякога не се движим, както трябва и това намалява ефективността на нашата игра", сподели още Роси и разкри още какво се очаква от играчите на Левски.

"Преди всичко футболистите и аз трябва да демонстрираме на терена, че сме израснали и че имаме база и основа за един по-добър отбор. Аз мисля, че имаме такава. Има основа, върху която да се гради едно по-добро бъдеще. С този мач започваме най-важната фаза на първенството."

"Познавам много футболисти, които имат възможности, но не го показват на терена. Така че качеството е относителна величина, докато то не се демонстрира на терена", завърши Делио Роси.