Наставникът на Левски Делио Роси даде обяснението си защо се стигна до срамния за тима му резултат срещу най-слабия отбор в групата Витоша Бистрица. "Сините" стигнаха само до 0:0 с този състав, а според италианския специалист това е станало, защото тимът още се учи да сменя постройката си.

"Не ни се получи това, че при смяната на постройката си още не сме се настроили към нея. Не можахме да затрудним съперника си, който се беше прибрал напълно в защита. Имахме възможност да разчупим всичко чрез дузпата, но не успяхме да го сторим", заяви Роси пред DIEMA SPORT и анализира представянето в мача.

Безумно ялов Левски не можа да бие най-слабия в елита

"Определено не се представихме както трябва. В такива мачове колкото повече минава времето, толкова повече противникът се представя по-добре, след като се е прибрал толкова назад. Ще навием ръкавите и ще работим още много", добави италианецът и разкри защо не е използвал Бабатунде Адениджи, който беше пуснат в последната контрола.

"Със сигурност трябва да сме по-бързи и това трябва да се покаже в другите мачове. С такива противници, когато не си спечелил мача, винаги който не е играл, сигурно е щял да бъде най-добрият. Но това е мое решение да не използвам Бабатунде Адениджи", заяви Роси и коментира освобождаването на Даниел Боримиров като спортен директор.

"Нищо не променя липсата на спортен директор, аз съм човекът, който трябва да решава проблемите на терена. Така че тази рокада не влияе по абсолютно никакъв начин на моята работа", заяви италианският специалист.

"В ситуации като тази, в която играеш срещу много слаб тим, но не съумееш да отбележиш, изцяло слагам лицето си. Явно аз не съм успял да им обясня как трябва да се представят. Аз не трябва да отговарям на провокциите. Мога единствено да им отговоря с работа и с представянето на тима на терена. Не трябва да отговарям с думи", заяви Роси и коментира би ли поел националния отбор на Италия, каквито спекулации се появиха.

"Имам контракт с Левски и особено след такива мачове трябва да се концентрирам изцяло върху работата си с отбора", завърши Роси.