Старши треньорът на Левски Делио Роси даде първата си пресконференция след завръщането на тима от лагера в Малта.

"Със сигурност, за това работим, за да ви хареса Левски," заяви той пред медиите на стадион "Георги Аспарухов".

"Трябва да определим каква е целта на една подготовка. Това е единственият период, в който можех да работя върху физическата подготовка. Мачовете, които изиграхме, бяха едни тренировки, не контроли или приятелски мачове. Сега трябва да допълваме, и да работим върху бързината и системата, за да подобрим играта. Ще бъде моя задача да доведа новите футболисти до състоянието, в което са останалите," обясни Роси.

За новите попълнения той отбеляза: "Няма смисъл да заменяме футболисти. Избрахме тези нови играчи, защото според мен те могат да се адаптират и да подобрят играта на отбора. Бяхме ги избрали, трябваше да изчакаме, за да вземем точно тях. Взехме точно тези, които смятаме, че ще се интегрират в отбора и ще го подобрят."

И още за трансферите през зимата: "Поисках да ми доведат Кристиано Роналдо, но той не пожела да дойде. Поисках и Игуаин, но и той не поиска. Щеше ми се да дойде и Дибала... Взехме футболисти, които имат качества да играят при нас. Все пак сме и в зимния трансферен прозорец и изборът не е така голям. Новите футболисти са добри, но не можем да ги товарим с очаквания, че ще променят целия облик на отбора."

За целите на "сините", наставникът каза: "На думи всички сме много силни. Целите трябва не само да се говорят, но и изпълват. По-трудно е да се работи, отколкото да се обявяват целите. Няма проблем да декларирам нещо, но трябва да сме сериозни. Стъпка по стъпка. Не е достатъчно да се постави цел и да се смятат въпросите за решени. Не трябва всяка година да се почва от начало. Защото на Лестър приказката е хубава, но е само веднъж. А Левски е на друго ниво, Левски трябва да печели винаги. Без обаче да създава илюзии, без да заблуждава."

"Имаме 26 футболисти, но ако правилата не бъдат променени да станат като в ръгбито, 4-5 човека няма да могат да участват. Мога да използвам само по 18 човека в групата, затова трябва да направя избор," призна Роси, че ще има футболисти, които ще бъдат преотстъпени през пролетния полусезон.

"Искам да се борим, не само да участваме. Но нещата трябва да се правят, а не само да се говорят," допълни пак за целите специалистът.

"Можехме да уредим и по-силни контроли, но нямаше да сме поставени в равни условия, ако те бяха по-добре подготвени от нас. Тези срещи бяха някакъв тест, но тяхната цел бе друга. Тук се отдава голямо значение на тези мачове, стига се до крайности. Ако победиш, значи е добре, ако не - всичко е зле," потрети Роси.

"Въпросът за подновяването на договора на Роман Прохазка не зависи само от едно нещо. Има и финансова страна, но аз лично бих искал да остане. Той има място в Левски," каза старши треньорът.

"Много съм впечатлен от момчетата набор 2000-2001. Лагерът бе дълъг и тежък и те ми дадоха много позитивни отговори. Както като физическа издръжливост, така и като мисловна дейност. Да кажа, че са готови... ще трябва да мине още малко време. Но със сигурност някои от тях имат потенциала някой ден да играят в Левски. В момента още не са готови да играят в първия състав, но имат потенциала. И предпочитам да работя с тях, защото те имат потенциал. Може да отнеме година-две-три, може и месеци. Задължението на един треньор е да защитава интересите на клуба," завърши Делио Роси.