В последните няколко седмици все по-голям шанс в състава на Левски започнаха да получават юношите на клуба. Станислав Иванов, Илия Юруков и Деян Иванов се ползват с доверие от треньорския щаб, а феновете са щастливи, че момчета от школата се налагат в първия тим.

Конкретно централният бранител Деян Иванов дълго време чакаше своя момент, не на последно място и защото бе измъчван от контузии.

„Добре се чувствам. Физически малко изоставам от моите съотборници, защото дълго време не съм играл мачове. Тренирам здраво, но натоварването по време на мачове е различно. Най-лошото е зад мен. Всичко е само спомен“, казва Деян Иванов в специално интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Преди кръга“.

Много често чуваме футболисти, които споделят, че в тежки за тях мигове от здравословна гледан точка са обмисляли дори край на кариерите си, задавайки си въпроса „защо точно аз?“. Иванов обаче прави изключение и твърди, че е запазил самообладание и оптимизъм в трудните моменти.

„Тези неща са нормални в нашия спорт. Приех, че това е моята съдба, да мина през тези травми. Всичко е зад гърба ми. Не е имало момент, когато съм мислел за отказване или, че тези контузии могат да сложат край на кариерата ми. Просто с течение на времето всичко отшумя“, допълва Иванов,

Всъщност, ако се върнем 12 месеца назад защитникът изживя един от най-щастливите си мигове. С негов гол Ботев Вр спечели промоция за Първа лига, а емоциите бяха невероятни.

„Обстановката тук (бел. ред. – в Левски) е по-различна. Отговорността е по-голяма, но от Ботев Враца имам само хубави спомени и се радвам за престоя си там“, продължи Иванов.

И макар спомените от Враца да носят топли чувства, бранителят никога не е крил голямата си любов към Левски. Той е толкова страстен привърженик на тима, че понякога, когато няма възможност да играе, гледа мачовете сред най-върлите запалянковци.

„От 7-годишен съм тук в Левски. Винаги съм мечтал да играя за този отбор. За мен Левски е всичко. Когато излезеш на терена, нямаш право и на една грешка“.

В последно време обаче Левски допусна доста грешки, а сушата откъм трофеи е 10-годишна. Самият футболист също не може да си обясни на какво точно се дължи сушата на купи и титли в „синята“ витрина.

„И аз не знам да ви кажа честно. С отбора на Лудогорец конкуренцията е много голяма. Имахме шансове и за титла, и за купа, но така се случи, че не успяхме. Вярвам, че в бъдеще, още следващата година може да станем шампиони“, продължава Иванов.

Повод за оптимизъм не липсва. След напускането на Георги Дерменджиев, Георги Тодоров пое контрол, макар и до лятото. Но все пак по д негово ръководство Левски надви последователно Ботев Пд и Черно море, а в тези два двубоя реализира общо 8 гола.

„Върна ни самочувствието, което трябва да има един футболист на Левски. Играем освободени и тренираме с настроение, а това настроение се вижда и по време на мача“.

Тодоров е четвъртият наставник на столичани от началото на кампанията след Делио Роси, Славиша Стоянович и Георги Дерменджиев. Тези рокади категорично влияят и на представянето на отбора.

„Няма как да не окаже влияние, защото всеки от тях има своя методика, която следва. Но вярвам, че ръководството знае какво прави ви бъдеще нещата ще се променят“, коментира юношата на Левски.

Към момента 26-кратните шампиони са на третата позиция. Все още съществуват шансове и за по-горно класиране, макар те да не изглеждат твърде големи.

„Ще направим всичко възможно да избегнем баража. Оценка…не съм аз човекът, който трябва да я дава. Определено обаче третото място не отива на Левски“.

А за Левски предстои точно мач с ЦСКА. Сблъсък, който винаги създава интрига и крие много неизвестни около себе си.

„Това е дерби. Който има по-голямо желание и е по-мотивиран, той ще спечели. Ние излизаме за 3 точки, защото, ако искаме поне второто място, трябва да победим отбора на ЦСКА“, сподели Иванов, който ще пропусне мача заради наказание.

„Червените“ са леко разклатени, след като и там бяха извършени редица рокади в спортно-технически щаб, а и съставът отпадна драматично на полуфиналите за Купата.

„Не смятам, че при тях се е променило нещо кой знае какво. Смятам, че при Люпко Петрович отборът играе добре. Ще видим, нека по-добрият победи“.

„Бих си пожелал да се наложа в Левски и дай Боже в бъдеще да имам много успехи с този отбор“, сподели мечтите си за финал Иванов.