Селекционерът на румънския национален отбор Кристоф Даум оправда решението си да смени след час игра основния си нападател Клаудиу Кешеру в световната квалификация с Дания снощи. 

Звездата на Лудогорец се скъса да пропуска срещу "червения динамит" и на неговото място се появи играчът на Стяуа Денис Алибец, макар че и той не се представи на особено високо ниво. Но според Даум, на Кешеру му е по-трудно за националния отбор, защото в България вкарва прекалено лесни голове. 

"Има огромна разлика между това да играеш за Румъния и за Лудогорец. В клуба си, Клаудиу помага на съотборниците си да вкарват, а и те го извеждат на позиции, за да вкарва лесни голове. Там му се случва по-често, защото защитниците в България са изключително слаби. А за националните отбори нещата не стоят така", заяви Даум. 

Германецът има задачата да класира северните ни съседи на Световното първенство в Русия догодина, но тя се затрудни след хикса с датчаните в Букурещ. Въпреки това, класирането поне за бараж изглежда постижимо.