Любопитно интервю в ефира на "Преди кръга" по DIEMA SPORT - асът на Витоша Бистрица Даниел Пеев интервюира своя съотборник и един от най-опитните в състава Николай Христозов, който знае какво е да печелиш срещу грандовете ЦСКА и Левски.

Ветеранът говори за своята кариера до този момент и за представянето на Витоша.

"Роден съм в Димитровград, там започнах кариерата си. В София пристигнах благодарение на сестра ми, тя беше в Софийския университет и беше видяла, че Локомотив София набират футболисти, видя, че има изпит за 82-и набор. Тя ме бе записала без да ме пита, каза, че след 2 дни имам изпит за Локомотив София. Пристигнах в София с малка уплаха, със странно чувство, което бързо се разми като видях съблекалните, атмосферата в отбора. Децата бяха добре настроени, треньор беше Стойчо Стоев, бях възхитен от неговата работа."

Христозов е преминал през много отбори у нас до този момент, а кой момент е незабравим? "Мачовете с грандовете, Левски, ЦСКА, Лудогорец, Литекс също. Постигали сме победи, това са най-сладките моменти. Когато играеш срещу лидерите в дадено първенство, най-сладко е като успееш да ги победиш, тогава има интерес към теб, самият клубосе издига. Това са моментите, в които най-добре съм се чувствал. Имали сме силна подкрепа, особено в Миньор Перник като играехме с Левски и ЦСКА. Публиката ни носеше на ръце."

"Това интервю беше супер приятно, такъв събеседник като теб не съм имал досега", завърши Христозов, който след това размени ролята си и попита Пеев как се чувства във Витоша: "Чувствам се страхотно, само победите ни липсват, всичко друго е много добре, но неделя ще започнем с тях дай Боже."