Един от най-опитните футболисти в редиците на Витоша Бистрица – Даниел Пеев направи много трезв анализ след поредното поражение на отбора в Първа лига. В 15-ия кръг от шампионата бистричани отстъпиха с 0:2 като гост на Етър Велико Търново, като това далеч не е първия тревожен сигнал.

Етър перифразира шопска поговорка: От Витоша по-ниско нема

Загубата на „Ивайло” бе под номер 13 за Витоша, който не е отлепял от последното място в подреждането. Пеев счита, че час по-скоро всички в отбора трябва да си извадят нужните изводи, за да оправдаят доверието, което им се гласува.

„Със сигурност не е позитивен резултатът. Голямо е разочарованието, не защото Етър са слаб отбор, а защото ние не играхме на нужното ниво. Определено можем много повече и по-добре да играем. Така или иначе, пореден загубен мач. Трябва по възможно най-бързия начин да си направим нужните изводи и да започнем да печелим”, каза 33-годишният полузащитник.

Костадин Ангелов: Пак тези елементарни грешки...

„Един от проблемите ни категорично е липсата на самочувствие. С оглед, че се натрупаха толкова много загуби и като прибавим това, че не всички при нас са играли в Първа лига, това е един минус на този етап. Всеки от нас трябва да покаже, че има нужните качества, да покажем едно израстване, което ни е адски необходимо в момента. Доста мачове загубихме, от които можеше да спечелим нещо, дори да победим в тях. Обикновено сме от губещата страна, което не говори добре за нас. За разлика от друг път днес просто не играхме на ниво.”

„Може би излизаме с много голям респект към нашите противници. Уважение към всички, но и ние излизаме с мисълта, че трябва да победим. В този ред на мисли, трябва да имаме много повече самочувствие. То обаче идва в повечето случаи с победите, които на нас ни липсват. Всяка седмица ни дава шанс да покажем най-доброто от себе си и да оправдаваме присъствието си в клуба”, допълни Пеев.