Нападателят Даниел Младенов е първото ново име от зимната селекция на Етър. Бившият играч на Пирин Благоевград подписа договор за година и половина с "виолетовите", след като преди няколко дни разтрогна договора си с благоевградчани.

Роден е на 25 май 1987 г. в Кюстендил, играе като крило. Започва във Велбъжд, после е играл в Марек, Пирин, а върхът в кариерата му са двете години в Левски - от 2010 до 2012 г., където има 45 мача и 7 гола.

Кариерата му след това продължава в Черноморец, Монтана, Черно море, отново Марек, гръцкия Трикала, Оборище Панагюрище, Септември Симитли и накрая отново Пирин, преди да отиде в Етър.

"Обадиха ми се от Етър, разбрахме се веднага. Надявам се всичко да е нормално и да бъда от полза на отбора. За последно бях в Пирин, но прекратих договора си. Причината е треньорът Радуканов."

"Знае се, че с него имахме конфликт и решихме, че двете страни трябва да се разделим. В Левски бях две години, беше хубав период, вкарах голове, бяха добър отбор и най-добрите ми спомени от кариерата са именно оттам."

"Играя като нападател, навсякъде отпред. Ще направим здрава подготовка, но и в момента съм добре, така че няма проблеми с формата ми. Имам поглед върху Етър, знам за какво става въпрос. Има поне 4-5 футболисти, с които сме играли заедно. Очаквам да се преборим за оставане в групата и догодина да вървим нагоре", заяви Даниел Младенов.