Хубаво е за завършим футболната 2017 година с добро. Важно е да завършим с нещо положително. А такива неща имаше. Не бяха много, но ги имаше.

Петър Хубчев и неговият щаб показаха през 2017 година, че националният отбор може да постига добри резултати. За това говорят победите над Холандия и Швеция. А те дойдоха благодарение на работа, дисциплина и увереност. Дойдоха благодарение на колектива.

Отново на колектива беше подчинена и магическата 2017-а за Ботев Пловдив. С далеч по-скромни финанси спрямо няколко години по-рано, с по-малко приказки, но с правилна работа – от селекционната политика, през тренировките, до провеждането на мачовете, тимът на Николай Киров стигна до спечелването на Купата и Суперкупата на страната, както и до третия предварителен кръг в Лига Европа.

Тихо, без лозунги и тупане в гърдите, Стамен Белчев доближи ЦСКА до Лудогорец и направи битката за титлата с неизвестен край. Нещо повече – хасковлията изведе „червените” до не една, а две победи срещу шампионите. Последните също заслужават комплименти за шестата си поредна титла у нас и класирането си за елиминациите на Лига Европа, вече с нов треньор в лицето на Димитър Димитров.

За 2018-а пожелаваме още по-добри резултати. А те ще дойдат за тези, които повече работят и по-малко приказват.