Да се завърнеш в бащината къща - Дебеляновата поезия добре описва това, което предстои на Павел Виданов и Илко Пиргов при гостуването на Локомотив Пловдив на ЦСКА на "Българска армия".

Двубоят е от 20 часа и можете да го следите в GONG.BG. Мачът ще бъде излъчен по DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.

Бранителят е израснал в школата на клуба, а бранителят прекара три години в тима.

"Аз съм дете на ЦСКА, израстнал съм там, израстването ми като футболист, спортист, манталитет, поведение на победител... мачът няма да е по-специален заради това, че аз съм футболист на Локомотив Пловдив. Трябва да играя по най-добрия начин и ще опитаме да вземем трите точки, които са ни нужни. Ние сме доста добър отбор и сме го показвали", заяви Виданов за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

ЦСКА чака Локо Пд в опит да дръпне още на Левски

"Трябва да играем по най-добрия начин и да победи който е по-добър."

"Никога няма да забравя престоя в ЦСКА, изкарах три страхотни години. Никога няма да забравя този престой. Благодарен съм, че имах възможност да се докосна до един от най-големите клубове в България."

А какво сподели Пиргов: "Отидох доста млад, може би на 19. ЦСКА тогава бе много силен отбор, в такива силни отбори рядко се дава шансове на юноши, особено на вратари. Не съжалявам, доволен съм от престоя в ЦСКА най-вече от гледна точка на характера. При нас нямаше думата загуба и това ми помогна занапред. Може би малко малък бях, не бях готов за такъв отбор. Щастлив съм, че бях част от този отбор."

Пиргов разкри, че дебютът му в А група, както и този за ЦСКА са били именно срещу "смърфовете": "Това беше дебютът ми за ЦСКА, треньор беше Йешич. Много добре си спомням мача, тогава в ЦСКА играха много силни футболисти. Щастлив съм, че съм играл в тези мачове и сега съм част от Локомотив Пловдив."

А какво очаква Виданов от предстоящия мач: "ЦСКА не трябва да подценява Локомотив Пловдив. Мачовете ЦСКА - Локомотив винаги са протичали под голямо съревнование на терена и победителят не е бил изразен с някакви големи разлики. В последния мач там победихме с добра игра, отборна игра. Бихме и ЦСКА, и Левски в София."

"На всеки е ясна ситуацията в България и колко е трудно самите клубове да се издържат. Има забавяния, аз съм от скоро време в Локомотив. Уверението на президента и тези, които го познават, са, че този човек е точен и не е лъгал."

"Влизаме в положение. Според мен нещата в най-скоро време ще се оправят. Апетитът идва с яденето", споделя вратарят.

Виданов пък иска да играе с Локомотив в Европа: "Хубаво ще е да играем в Европа. Не го е правил Локомотив от доста време. Аз с ЦСКА едно време съм играл два пъти в групите. Минал съм през такива квалификации и не е лесно."