Цветомир Панов се превърна в един от стълбовете на Ботев, а от началото на сезона играе постоянно за "канарчетата". Затова и Панов бе най-подходящият събеседник за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT в навечерието на дербито с Лудогорец.

Панов говори за успеха над Левски, за най-силната година в своята кариера и за амбициите с Ботев и националния отбор.

"Победата (над Левски) беше много важна за нас. Атмосферата е отлична, няма как да ви я опиша. Готови сме за още една победа с много силен съперник като Лудогорец и се надяваме да продължим в същия дух", сподели футболистът.

Той има победи над Левски и със Славия, но признава, че успехът с Ботев е по-ценен: "Със Славия ги победих 3 пъти, но сега победата е по-сладка, публиката има основна заслуга, защото емоциите, които изпитваме, са в пъти по-големи отколкото бяха в Славия."

А какви са шансовете за успех и над Лудогорец? "Шансовете са големи, доказахме, че можем да играем силно и успешно срещу Лудогорец с двете купи, които спечелихме. Обичаме да пишем история, защо да не сме първият отбор тази година, победил Разград. Притесняваме се да не ги подценим. Шегувам се естествено. Лудогорец е най-силният отбор в България и за да ги победим трябва да се раздадем максимално, надявам се да се получи."

"Не съм вярвал, това е най-силната и най-емоционалната година в моята кариера. Надявам се да продължа да се развивам в същия дух."

"Футболен град, в Пловдив има два отбора с много фенове. В Пловдив е спокойно, има си и недостатъци, не ми харесват шофьорите в Пловдив."

"А какво е да сбъдне мечтата си и да бъде в националния отбор? "Много се радвам, че ме повикаха в националния отбор, мечтаех дълги години затова. Не успях да играя, но стигнах дотам. Надявам се да изпълня и мечтата да играя."

И за финал - какво ще постигне Ботев Пловдив през този сезон? "Дано спечелим поне една купа. Надявам се да се класираме и в шестицата и отново да играем Лига Европа, много ми хареса атмосферата там, дано повторим тези успехи."